Thursday, May 19, 2005

Fonen Mengamuk!

Dasyat! Itu aje yang boleh I katakan mengenai seorang fonen (or someone nyamar jadik fonen) kat dalam blog rakan baik se-blog kita, Miss Ginger De La Loca! I tak tahulak apa hujung pangkalnya pergaduhan ittew... entah sapa benci sapa tu, tak tahulah beta! Tapi I dapat tahu fasal mengamuk ni bila I layari blog Sherita sebab ada seseorang tu bagitahu kat dalam tag-board Sheri:

"akak Sherry teruk dikutuk kat blog ginger... napa pondan mulut mcm tu.. ingatkan lemah lembut, tapi mulut mengalahkan perempuan!! "

Teruk,kan? So lepas tu I terus ke tag-board Miss Ginger dan mempertahankan Sherita.. I know I shouldn't have but entahlah kenapa.. maybe sebab Sherita ni kerabat keluarga I jugak! Alih alih I pulak yang kena... dia ni bukan aje menyamar jadi orang lain, dia pun banyak kali lepas tu menyamar jadik I!! mengutuk kengkawan yang lain; seolah-olah I lah pengutuk hanjalan ittew!!! Mula mula terkezut jugak tapi lepas tu cool je lah sebab anjing, kan? Menyalak banyak mana pun akhirnya akan terdiam beruk jugak akhirnya! I got to laugh.. kalau tak memang dah naik geram! Ehehheheh....

Tak tahulah apa nak jadi dunia ni..sesama fonens/ PLU pun nak gado-gado! Dunia kat Malaysia ni kecik sangat kalau nak gaduh camtu. We ols should live in harmony! Sebab ramai yang tak faham cara hidup kita ni pun diorang benci kat kita; ni kan pulak sesama sendiri pun nak saling benci membenci??
From my observation, yang menyalak tu pun fonens kot sebab gaya penulisannya yang amat fonens gituh.
Kesian Ginger, habis tag-board dia kena laser!!!

At the time of publishing, the laser melaser episodes were still going on...dasyat!!!

14 comments:

Mimirinie said...

"Orang" tu macam anjing menyalak bukit lah...tak dapat apa2, cuma letih ado lah!!! sabo aje lah Lee weiii!!! Mak pun kena gak...sempat lagi nyamar jadi mak!!!

Lee Novotny said...

Mimi... tu lah..tah apa apa tah.. dengar dengar sebab ada konflik antara mama Za & Prof. Imah?? Tapi tu cerita lama gamaknya..aiyyoo konfiusssss

Eva said...

Oh peperangan saudara kaaaaa

Lee Novotny said...

Perang Saudara Nyeh I heheheh

Sherita Aziz said...

Lee, to set the record straight, LeeZ nak datang tempat i, tapi last minit i ada kursus kat T'Ganu, so dia tak jadi lah datang.. si hanjeng yg menyalak tu (tatau sapa) cakap i nih sombong lah, tak nak jumpa LeeZ lah sebab i nih pondan KG laaa, tak padan ngan LeeZ yg pondan Kl laa.. pastu si 'leez' penyamar lak, cakap dia sentap ngan i lah, tak suka i lah, pastuh yg lain pulak api api kan lagi.. teruk kan..!!! Gila betul diorang nih... tak pasal pasal sekarang i ngan leez mcm cold pulak....

Sherita Aziz said...

i wasn't there, tapi i know nyeh beckie (he told me) and you were there backing me up.. thanks Lee, appreciate that!!

Lee Novotny said...

Aiyyoo Sheri...thanks for putting the record straight!!!
I hope LeeZ tak fall into that trap!! Harapnye dia sedar yang semua tu bahana anjing puaka tu!
Apalaaa nak jadi,kan?
Thanks for dropping by in my comment box!!! :)

imahlenggok said...

I ( bkn mak..sbb lee ni tmpt matsalleh) pun geram sgt! u know lah ..cerita MamaZa gadoh ngan I kes lama.Yg bestnya I pulak dikata bukak balik cerita! Hanjeng!Buat apa I nak sibuk lagi.Everythi' is over! Yg kes mama tanya CD bagi gambar ker tak tu..mmg CD bagi kat mak pun..buat malu saja!!CD pun sokong Mama padahal dia bagi gambar tu!dan dia suka jugak MCCM yg mak buat tu!malah dapat 2nd TOP lagik!So, mak lagi dituduh salah? kang aku buat macam cerita white chicks kang..Woo..she wants to talk bout moootherrr...Now,let;s talk about motherrr..booty call!

Eva said...

Wooo akak2 sekalin....relax...take a deep breath.....let it go.....take a deep breath.....let it go.....ok dah tenang semua?? Bagus!!!!

Lee Novotny said...

Imah, thanks for that explanation as well! Alhamdulillah yang u dan Mama Za dah berdamai! Sorrylah I letak nama u ols pulak in this comment tu sbb tu pun I baca dlm tag-board tu jugak! Heheheh jgn lah kata gitu, tempat omputih pun, saya tetap Melayu; bontot cokelat! Muahhahahahaha....
Tapi kan, nak puji lah u ols buat MCCM and FFF tu..love them very much!

Eva...a-ah...takpe..we ols dah bertenang dah ni.. Alhamdulillah!

Eva said...

Mana tahu...ada bara2 membara lagi

Lee Novotny said...

Rasanya bara membara tu akan senantiasa ada, dik oii.. cuma kita ni lah yang kena tolong sirami mereka mereka ittew denagn basahan dan simbahan air manz..ooppss air kasih dan sayang :) Betoi tak?

Eva said...

Air manz? Eva xde la air manz...nanti kita mintak tolong abg2 bomba ehhh

imah said...

thanks lee..Eva, jgn takut..I dah ok tapi uols taulah minyak gas kan? Jgn pasang lilin..matila I**
BTW lee, thanks once again for being a good fren.