Monday, June 20, 2005

Achtung Hamburg! Lee ist heer!

So, skang ni I am in a cybercafe in Hamburg, making this short entry to my blog yang I tinggalkan for two days long! Lama rasanya hidup tanpa blogging nih! Nantilah bila I dah balik Manchester semula, I will publish all the photos I snapped from Hamburg.
Malam pertama kami di Hamburg, kami tinggal di sebuah hotel 1-star aje di Reeperbahn. Reeperbahn nih, tempat sex shops yang sangat femes ittiew. Keluar aje daripada hotel tuh, harus terus nampak kedai kedai, kino (cinema), prostitutes etc yang semuanya berbaur seks. Of course majoriti adalah untuk clients heterosexuals.
Kami actually masa mula mula sampai di Hamburg airport, terus berkenalan denagn seorang janz student daripada Canada. Dia tengah tour Europe for 4 weeks (without his girlfriend). We ols sempat keluar minum minum dengan dia di Reeperbahn (str8 bars). He´s a very friendly guy and hey, at least kalau we ols tersesat kat Kanada nanti (especially kat Edmonton atau Calgary), ada dah sorang kawan kat situ!
So skang ni we ols stay kat Holiday Inn south of the city. Kalau nak gi city centre, kenalah naik bas.. tapi murah aje..just 1.50 Euros one way. What with great weather (very warm - 30 degrees Celcius) and sunny, I have to make full use of the opportunity to be here....
InsyaAllah, hari Selasa baliklah kitorang ke UK semula. Lepas tu barulah boleh nak update my dear blog! Dan tak sabar nak berinteraksi ngan u ols my fellow bloggers and readers.

Auf Widersehen! Tschüs!

Bis später!

6 comments:

Lantern said...

guten morgan..eh btol ke..dah lupa dah..amacam hidup disana?..
bila mau balik manchester..eh selasa..manchester panas gak lee..40 degree c..buley?hehehe..belengas satu badan..pagi panas, petang ujan..

JoePerantau said...

Guten Tag Lee! Es ist nicht "heer" aber "hier"

Gute Reise! :-)

Lantern said...

joeperantau, apa yang u cakap?..tak paham maa..adakah ayat itu berbaur keling?..hikhik..kidding..
lee, cepat balik..very the SUNNY day kat M'cr..mari berdugung beramai2..

Mimirinie said...

Lee..seronoklah dapat pegi Hamburg. Macam mak ni, bilalah nak sampai Europe nih...Ingat nak further degree oversea, tapi sangkut kat M'sia ni jerlah....nak buat Master, bila ek? Kata orang, jauh perjalanan luaslah pemandangannya. Anyway, enjoy yr holiday..hope you have a great time. Jangan lupa...gambar2 yang meletops ok!!!!

Lee Novotny said...

hi Lantern! Amacam Lake District? Haruss vass! Kat sini pun 30 degrees very der cair seluruh badan I nih! Panas sangat! 40 degrees kat Manchester?? Gila kau!!!! Hehheheh...

Joe... salahkah penggunaan "heer" tuh? Saya ini budak baru belajar, kalaus alah tolong tunjukkan! :P

Mimi..harusss I akan publish nanti.. alaaa cari daddy tasty yg berduit ker..leh lah datang sinih..heheheheh.. takpun anak ikan yg kaya raya..boleh? :)

Anonymous said...

Lee
Panas Manchester stended la. Panas nyer 2 hari, tu pon takat 31C tp kecoh la satu UK, siap masok ITV news konon the warmest summer ever. Masok hari ke 3, kembali ke keadaan asal iaitu H U JA N.

Rabu and kamis punya forecast will be ROASTING, apa lagik ..mari bejemor di Picc Garden ahhahahahahahahah ..sambil Adam mandi manda dengan air pancut tu !

-Piru-