Tuesday, July 12, 2005

Piru: Hostess With The Mostest!

Hari ni we ols (me and K) went to meet up with Piru and baby Adam (tak baby jugak..umur dah nak masuk 2 tahun..still as cute as a baby :)). Kami naiki bas no.15 ke arah Stretford Arndale Centre. Ingatkan dah sesat dah sebab bas ni pusing sana sini! Anyway, we eventually reached our destination and were greeted by Piru and Adam there. The weather was so hot (32 Celcius) and so sunny.. nampaknya kulit ni nak terbakar lagi! K pun nampak letih letih gituh, ye lah dah tidur pukul 4.00am pagi tadi sbb AIT tuh balik kul around 3.00am! Anyway, rumah Piru sangat cantik, u ols. Memang rumah omputih ler tapi bau bauan dalam dapur tuh memang bau dapur orang Melayu.. terus perut I bergendang gendut kelaparan! Nak nak Piru dah cakap dia dah masak mee sup ayam & blueberry muffins for dessert! Aiiyyoooo... tetapi sebelum tuh, tonton dulu cite Sepet (VCD) arahan Yasmin Ahmad ittew. Cute jugak si Jason Ah Loong (Ng Choo Seong) nih although he's terlalu muda dan terlalu ke anak anak ikanan for me! Jalan cerita pun bagus.. I like it..tapi tak sempat tengok cerita ni sampai habis so I pinjam ajelah VCD tu..together with two other Malay VCDs: "Biar Betul" & "Gila Gila Pengantin Remaja". So, makanan dihidangkan dan wowwww..Piru, u ols nih memang pandai masak! Bertuah husband u ols, tau! Kepada sesiapa yang masih tak pasti ke"jantina"an si Piru nih, lemme sexplain kat sinih: She's a fomfuen tulen occay? Ehehhehehe... berbalik kepada makanan ittew i.e Mee sup ayam memang lazatzzz tambahan pula kalau letak chili oil tuh... laaaagi sedapz! K pun berselera giler makan sup tuh. I pun berpeluh peluh masa makan.. maluuu! Ye lah, sebab panas kat luar tuh! Clussst, u ols, Piru! kalau boleh nak lagi..ehehehehhe. Pastu, time for muffin and my cuppa. Home-made muffin, u ols! Next time I pun nak try buat muffin cenggini sebab I memang suka muffin pun! Sedapzzz!!! Tu yang sampai I dapat baham sampai 3 ketul muffin tuh (muka tak tahu malu!). Ye lah, lagipun Piru cakap laki dia tak suka makan benda benda manis nih. So, I pun apa lagi.. ngap aje lah! Sempat pulak tuh bawak balik 2 ketul utk Abang skals! Thanks Piru!

Lepas lepak lepak jap, Adam gi tidur, tengok tengok album gambar kawin Piru (Nyeh, u looked so Vogue!), tengok cerita Sepet barang sekejap dan chit chat bagai, it's time to go home. Well, Piru, I salute you! Thanks ever so much for your hospitality. Kalau boleh, lain kali nak lagi! Ehehhe... honestly, kalau u both ada masa terluang, datanglah apartment we ols then kita berempat leh gi clubbing kat Canal Street tuh, occay?

Sempat juga masa ngan Piru tuh, si Karl tuh tepon I. Diorang dah ada kat Manchester! Tunggu malam ni lah baru boleh jumpa, u ols! I nak balik pastuh nak masak lagi untuk Abang. Maybe nak snooze jap gaks! Kononnya PC tak sabar nak jumpa Kak Long dia i.e mak lah, u ols! Kosser! Ahaks!

Ohh..by the way, cuba teka..gambar kat bawah ini: Teka kaki sapa yg separa dragoon ini???


Cantik tak kaki ni?? Ahaks!

12 comments:

faizaru said...

ahah...lee,mek wonder sapa punye kaki tatau yg separa dragoon itiew?takkan ms piru dragoon kot?ihikssss...

btw,mek teringin mahu menatap wajah ms piru,xkan gambaq dapoq ja kot,tuan rumahnya mana tatau.letak gambar baby adam skali.ehehe

lee,mek dh tgk citer sepet hr tuh balik msia,n mek mmg enjoy cerita esp jason yg cute.mek taste muka/bodi jants yg mcm jason itiew....ihiks.tp kan dinch sesuai ngn mek,sbb nanti mek lg jantan katanya..depa lagi woman.koser sgt.

Lee Novotny said...

Emmm Ms Cruz, si Piru tanak glamer u ols! Takut pec lubs kot?? Ahaks! gambar dapur tuan rumah katanya!! Hahahaha....
Alaaa Ms Cruz, u ols lebih ayu maka lebih fomfuens drp si Jason tuh. Dia nampak janz apa! U ols leh jadi Orked, kan?
Fasal kaki ittew, well, keep the guess coming, pls!!!

Eva said...

Alaaaaa tue mesti kaki abg Lee.....ahaks~

Lee Novotny said...

Eva, ehhh ye ke??? :P

Nurul said...

mak suke kasut kat kaki tuh....
perlu ke ?
anyway sepet tuh WAJIB tengok tau lee...
sbab mmg best .. ;)

Anonymous said...

Nok

trimas la datang rumah okeh. Tak seberapa apa yg mak masak ittew, takat jamu kawan kawan ajer.
Nanti kita pi dragoon kat Canal Street okeh, dalam next week bila inlaws datang, dia buleh mind si Adam.

ps : Jangan luper Jemaat, waktu biasa tempat biasa !

-Piru-

Lee Novotny said...

Nurul, mmg teruja kejap bila mak nengok kai chanteque ittew bila dipadankan dgn kasut ayu ittew..hehehhe. Sepet? aaa hari ni kot nak sambung lagi nengok crita ittew.
Piru, thx a lot again. Yeah, definitely see u in Jati on Friday insyaAllah!
Dah in-laws dtg tuh..soheh dah we ols kena gi clubbing,kan? :) gr8!

Lee Novotny said...

Ohh..Piru, one more thing..kalau nak mai, pastikan not on Thursday night or after that sebab we ols gi holiday,occay?

See u, darling!

mrs. reader said...

hi lee..
piru tu mmg vogue kan.. dulu dia ada buat blog..pehtu dah tutup pulak.. her son mmg gorgeous!

Lee Novotny said...

Aiyyoo mrs.reader! U dah tengok blog si Piru??? Tu laaa I dah tanya dia, dia tak nak bagitahu plakk blog address dia..kosser! Nak remain anonymous lagik! Ehehheeh....
Vogue yes!

Irzan said...

NAK JOIN KORANG !!! SEDIH!!!

Lee Novotny said...

miruL, mehlah study UK plakkk..leh sembang sembang sama Piru, dan tiga dara pingitan ittew... mehlaaaaa :)