Friday, July 01, 2005

Snack at German Bierfest

Yesterday evening lepas Abang balik kerja, we ols went to Albert Square to have dinner at that German Bierfest (well, more like snack u ols.. sebab makan ringan ringan aje). Sebenarnya I yang silap; I tersalah faham bila dapat answerphone mesej from Abang masa lunch semalam. Ingatkan dia taknak I masak sebab dia akan keluar makan ngan colleagues dia masa lunch padahal mesej tuh mesej lama! Tapi takpe..that means I rehat hari ni daripada cooking.
So, while Abang bought himself "bratwurst" (sosej Jerman), I got myself a delicious banana and chocolate pancake (£3.00 aje and very delicious) . Sesambil makan dan borak tuh, macam biasalah, we ols (especially me!) cuci cuci mata sebab ada beberapa jejanz di situh yang very der meletopz muka dan susuk badan diorang. Ni termasuk dan especially this German guy who works behind the counter in one of the stalls. Rasanya dia suspek I asyik la memandang dia dan cuba acu acukan digicam we osl tuh kat dia..konon kononnya I tengah nak ambik gambar Abang. takpelah... nak tryu jadi paparazzi ni kena pandai propah, tul tak? So seronok jugak kat bierfest nih walaupun cuaca tak berapa elok..mendung semacam (although temperature about 19 degrees Celcius - still okay though!). Tapi bila time angin sepoi sepoi bertiup tuh, mulala rasa sejuk skett kulit nih. Pastuh sempat jugak curi curi snap gambar sorang mat yang cute (rasanyer dia nih PLU gak..sebab gaya dia bercakap ada bau bau PLU gituh..nak nak kengkawan dia pun nampak PLU gaks!). Am I sad taking these photos of these men??? . Anyway..I don't care cuz they look absolutely gorgeous walaupun gambar tak berapa terang...takut lah u ols!

p/s bila sampai apartment, I sempat call Steve from Stoke ittiew..kununnya nak say hi. I pun terus ajak dia mai datang Manchester this weekend (sebab masa jumpa dia weekend ari tuh, Colin dah cels beds!) dan dah offer dah pun our spare bed in the spare bedroom. So, I cakaplaa kat dia yang I takkan "ganggu" dia tido..dia cakap dia nak I "ganggu" dia sebab then he can sleep soundly after that! Aiyyooo! Katanya kalau tak this weekend, next weekend harus dia datang sini. Hmmm........

4 comments:

faizaru said...

lee......fun germany dining ehh...

mek br ingat..uols kat uk tak pi tgk wimbledon ker?mek demam sharapova...so sad die kalah kat venus der jantanzz itiew.ihiks...

Lee Novotny said...

Ms Cruz...Wimbledon?? Sepanjang panjang I dok sinih, Wimbledon tuh tak pernah jejak pun! tak minat sgt u ols! Kitorang sedih sebab Murray (new British star tuh) terkandas.
Hahhaha.funny ..kalau u ols think Venus tuh very der janz..what do u think of her sibling, si Serena tuh?? :P Penuh muskuls satu badan! matilaa Imah!!***

Eva said...

Bradwurst bukan di buat dari vavi ke abang?

Lee Novotny said...

Eva, iyeee memang vavi sosej itiew! Ye lah..omputih kan si Abang..of courselah diorang tak kisah makan vavi :P