Wednesday, August 10, 2005

Ironing, Ironing & More Ironing

Semalam I basuh cadar, tuala, sarung bantal kesemuanya. Bukan sebab kotor ke apa due to our activities (!!!) tapi sebab dah about time for me to wash them again! So, while the washing machine was doing its job, I keluar ke gym - just for LA Spin class. The lady instructor (muskul besar giler!) asked me where I was last week. Terpaksalah cakap I baru balik holiday padahal balik Isnin, cuma Selasa tuh letih yaamatz lagi! Again, it was a good session with her (better than that guy instructor on Friday! Though I must admit he's quite tasty).
After class, I berjalan ke arah a city centre - towards Urbis building near Exchange Square. Ianya berbentuk tiga segi (bukan piramid shape) dan kiri kanan semua dibuat dari gelas kaca. Actually tempat tuh dah dibuka since 2002 and it features a French restaurant right at the top (quite expensive one as well!) and 4 stories of museum on world urbanisation especially about Manchester. Quite interesting actually! Sayangnya tak boleh ambik gambar! Hannjj sangat!
Balik, dapat sms from Piru telling me that she might be at our headquarters on Wednesday or Thursday (weather permits). Another message was a voicemail from an employment agency regarding my recent job application. Sounds great! Tapi bila call balik, rupanya the employer of the job nakkan orang yang ada experience dealing with samples of soil & water gituh (walaupun dalam job description takde pulak diorang cakap - just lab experience aje). Oh well, we'll see the outcome when the agency talks to the employer! After that, memang acara gosok menggosok pakaian dan clothes pun bermula..... letihhhhh!! Tapi dah nak buek camno? Dah nasib badan jadi bini orang nih, kan? Dah lah takde kerja! Ihiks :)

Tengah buhsan tahap cipan semasa menggosok baju..tu fasal nampak moyok je! Tengok tuh..berjuntai juntai baju tengah tunggu nak kena gosok!

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Also pagi tadi, masa berchatting ngan kengkawan sebloggers di blog Miss Ginger, Miss G dengan tak semena mena announced kan yang dia dah naikkan taraf I punyer blog from "Blog kawan kawan mek" to BWS i.e Blog Wajib Singgah! Terharu I, u ols! Miss G, u r the best! Ehehehehe....

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Masa tengah relek relek tengok TV (selepas gosok baju, seluar etc tuh), dapat sms from my dear friend si Chal from Malaysia. He asked me how I was, if I got a job yet or not bagai. Last time I sms him, he told me he's buffing himself up (to be more muskuls..Muscle Mary ker?? eheheh) and he is..still buffing himself up - 3 times a week. tapi oleh kerna jerebu di ibu kota, terpaksa banyak kali cancel sessi gym nyer! Hanjj! He also informed me that he's having a liaison with a French guy. Aiyyoo yooo ayoko.... mana nok cari French ittew..?? Harus masa cikcuran di BB, kan? Ahaks! :) Semoga kekal yang ini. Jangan lupa emel kan I all the details!!!

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

No comments: