Tuesday, November 01, 2005

Amrik oh Amrik!

Semalam Avang tak pergi kerja seharian sebab dia nak kena dealt with passport and his smashed BMW's window! So kalau dia nak buat kerja dia, dia buat kerja kat apartment ajelah. Avang ni kalau boleh memang dia nak kerja kat rumah aje (remember Sandra Bullock in the movie The Net??) senang dan tak yah drive all the way to tempat kerja. Rasanya dia bertekad dah tu kalau boley next time, he'd like to get a job like that! Dah dok kat umah sepanjang hari tuh, sempat dia buat laundry, kemas apartment, cuci lantai bathroom, cuci bath tub bagai. Vangga mak dapat laki rajin cenggini! Hiks....


Ginilah agaknya rupa Avang masa dia buat kerja rumah ittew!

Anyway, mak macam biasa malas gak nak gi kerja semalam sebab dah Avang kat umah, elok sangatlah kalau we ols gi shopping together gether ker atau jenjalan city centre ker, kan? Tapi dah nak buat camno, kena gak gi kerja walaupun perut ni rasa memulas semacam sebab tak sukalah gi tempat kerja tuh (as u ols have known already, kan?). Ye lah, macam last week masuk aje kerja on Monday (yes..Monday!!! Of all day of the week, last week's Monday was one of the worst in my life!! Lagipun sapa suka hari Isnin, ye tak?? **matilaaa orang yang tak start kerja Isnin!) memacam yang Amrik soal atau requested.. macam vavis! Mak venci, u ols!!!
Anyway yesterday at work was good walaupun for the first two hours selalu sangat sibuk sebab pertukaran shift antara Akhtar dan mak. So, banyaklah kena settlekan like mak kena tahu apa yang berlaku kat production floor dan segala mala samples yang kena hantar ke microbiology lab untuk dibuat kaji selidik (mainly chicken breasts and cooked prawns).
So soklan yang memula mak tanya Amrik adalah berkenaan tiga orang yang dibuang kerja pada hari Jumaat last week ittew. So mak terus bagitahu dia yang tiga orang tu dah dibuang kerja dan mak nak tahu afsal diorang kena expelled??? Amrik macam teragak agak pulak nak bagitahu berkenaan hal tuh. In the end he just asked me if I was afraid that I'm gonna lose my job. Mak pun cakap "Lebih kurang cenggitulah, En Amrik!". Amrik cakap mak tak perlu risau sebab mak tak akan hilang mata pencarian mak kat situ. Nampaknya dia dah bagi assurance gittew (tapi kena hati hati jugak, sebab diorang ni kaki belit no.1!) walaupun hati mak meronta ronta nak tahu afsal diorang kena buang kerja!! I wanna know the real reasons!! Until masa bukak posa, time tuh mak bukak posa skals dengan day shift Production Manager, En. Anwar. Mak ada risik risik tentang hal tuh. Encik Anwar bagitahu mak yang diorang memang dibuang kerja sebab memang dah takde kerja untuk diorang (ramai sangat kat packing area tu kot??). Tapi kesianlah diorang; dah nak dekat raya tup tup kena buang kerja, kan?? Tapi takpe, gomen UK murah hati, mrasalah diorang dapat unemployment benefit pulaks!! **matilaa mak!
Actually mak ada tanya one of the production guys tentang ni jugak (see??? Mak takkan nyerah kalah cenggitu aje..mak nak tahu!!!) dan since diorang ;punya command in English not that good **matilaa mak perasan English mak bagus bebenor! and also bunyi mesin masa tu memekakkan telinga sket, daripada dia bagitahu mak fasal diorang yang kena buang kerja tuh, dia pi bantai cakap fasal hari raya akan jatuh either Khamis or Jumaat! Berkali kali mak tanya ha yang sama; tetap jugak dia dok sebut hari raya!!! Argghh...buhsan tahap cipan mak nak berborak ngan diorang ni lah kengkadang! Aku tak faham ngko, ngko tak faham aku! Mak kena belajar Urdulah pulak!
Oh ye, ni satu lagi fasal Amrik. Kalau dia feel relax ngan kita, memang relax bebenor sampai tanya hal intim intim pun! Tapi kalau dia stressed out fasal kerja, habislaaaaaa semua dia nak kita buat itu ini dalam sekelip mata, persis kita punyai larian secepat Cheetah dan tangan sebanyak Sotong Kurita **matilaa Jaafar Onn! BUT yesterday dia relax skett dan dia gi tanya mak kalau mak suka tengok gay porn!!! Yes, u ols! Benda tuh yang dia tanya mak. mak dengan tersipu sipu mengiakan aje. Dia cakap kalau mak nak, dia boleh recordkan porn tuh melalui Cable TV nya sebab dia ada segala mala porn dalam tuh (pervert ke hapa dia ni??) termasuklah gay porn. Walaupun dia kata dia tak pernah tengok aksi porn sebegitu, dia cakap dia ter"tengok" sebab masa browsing browsing remote control TV dia. Dia pun cakap lagi kalau mak nak, dia boleh dapatkan gay porn DVD murs murs like £8 katanya. Erkk..sesuatuh!!!!

No comments: