Wednesday, November 09, 2005

Azam Baru???

Nampaknya lepas Ramadhan nih, azam mak makin membuak buak pulak. Lepas azam baru nak sembahyang cukup cukup 5 waktu (weekend tu susah skett lor.... aiyyoooh!), skang ni mak berazam nak gi gym at least 3 times a week. Hari Isnin dah start pergi dan hari ni pun dah pergi jugak. Thank God cuaca sangat baik i.e tak hujan sebab that really helped a lot! Sapa suka nak kena meredah hujan dan kesejukan kalau kena pergi gym dalam hujan, kan?


Walaupun kali ni kelas seperti body pump, body combat or groove fx tak de semasa mak ke gym, at least mak buat jugak aktiviti lain seperti rowing, running on a threadmill or even guna dumb bells secara kecil kecilan ehehehehe... takdelah mak nak buat body mak nis ebesar Arnold Schwarzenegger ittew..cukuplah nak jadikan mine berketul skettt... at least kalau orang mintak mak flex mak punya tangan tuh, adalah jugak nampak solid..tak de lah lembik semacam aje, kan? Plus it will give me more confident in cikcuran as well! :P This time will try to get six pack as well **matilaa Zek! Tu pun hopefully je lah...makan tu susah sket nak jaga! Sebab u ols pun tahu tahulah, nak dpt six pack bagai ni makan kena jaga ESPECIALLY kalori dan karbohidrat tu wajib kena awasi....

Anyway, masa mak beraktiviti kat LA Fitness tadi, mak terembesss giler giler pabila ternampak seorang avang vass sedang ber-gymming kat situ. Mak oii bodynyer best betul (arms dia berketulsss)! Muka pun hensem bagaikan Hollywood aktor gittew! Mak tak leh nak concentrate occay? Mak rasa dia pun perasan mak asik pandang dia..ahh mak tak kisah. Lagipun mak yakin str8 guys pun sukakan attention from PLU's, kan? Flattering lah tu kononnya! :) Lepas tu ternampak pulak dia kat changing room baru nak gi shower area...aiyyoo mak baru je habis shower..melepas mak nak skodeng dia mandi manda tanpa seurat benang!! Hahahah......

Well, masa mak baru nak habis my fitness regime tu, mak terserempak dengan Andrea (body pump & body combat & groove fx instructor)...bless her! She gave me a hug and a kiss on my cheek - obviously she missed me in her class! We talked a bit and she went on saying that last saturday, the whole of New Zealand Rugby National Team was in LA Fitness Manchester doing their fitness regime!!! Kata Andrea dia merembess nengok kesemua body sedapz mamat NZ separa vogel doing their spinning class! Aiyyoo Andrea ni dah ada boifren hensem body best pun masih lagi window shopping bagai! **matilaa mak!