Monday, November 21, 2005

Back from Amsterdam For Avang's Birthday

Gambar kat atas adalah gambar yang mak amik masa tengah nak naik low-cost flight we ols ke Amsterdam. Pepagi buta lagi dah kena bangun; sebab nak caught flight ni lah. Disebabkan we ols tersilap kira kira waktu tren from Piccadilly (Manchester) to Manchester Iternational Airport, terpaksa we ols amik teksi (mahal nak mampos - £20!!!).

Sesampai aje we ols kat Schipol, terus we ols amik tren ke Centraal Station Amsterdam. Of courselah, our first excursion was to go to Thermos Day Sawana yang femes ittew (HH sampai boley agak we ols nak ke sittew dulu.. hanjeng, tau!). Nice sunny day though bit chilly - it was supposed to be a retail therapy session for me and Avang cuz mak kena belikan dia birthday presents bagai sempena besday dia tapi sampai ke akhirnya tak beli apa pun untuk dia - mak jugak yang beli baju baru untuk mak sendiri **matilaa hariraya aidilfitri mak!!! So lepas penat penat berjalan jalan sekitar bandaraya bersejarah penuh dengan aneka ragam manusia, we ols pun truss singgah ke sawana ittew. Nantilah mak cerits kisah kisah "sediakan tong kosong untuk isikan muntah" ittew, ok? Tak sempat ni sebab nak ngemas rumah katanya **matilaa desperate housewife. Memang berbaloi ke situ sebab dapat jugak tiga orang, occay? Avang pulak diminati sangat dgn seorang Filipino nih... terkezut besaq dia bila we ols kata we ols dah bersama selama 10 tahun!

Ni masa we ols makan kat restoran Turki-Iran kat south Amsterdam. It's a very busy restaurant and very popular with great choices of food. What more, makanan pun halal belaka! Ok, nak introducekan kat u ols, from left, Julius & Fred (couple yang kawin masa May tahun ni, ingat tak? HH pun boley ingat!), Maarten (kawan we ols yang we ols stay with for the whole weekend) and of course dua ekoq yang pakai topeng Venetian tuh, tak perlulah nak diperkenalkan lagi. Kalau gatai teloq (copy paste kata kata Jebon Seluar) nak tengok ropa mak dan Avang terbaru, kenalah nanti gi fotopages mak, occay? Sesiapa yang dah ada password tu sukalah tu (Kuchai & Miss Aries der Vogue)..yang lelain kalau nak, emel mak!!! Jgn nak gatai gatai teloq cuba risik risik melalui duorang berdua ittew!

Pemandangan chanteque (Maha Besar Ciptaan Tuhan) dari flight Jet2 we ols merentasi Laut Utara - boley nampak the Fens kat South East England ittew. Nanti mak letak gegambar banyak banyak kat fotopages; bagi meriah skett fotopages yang sunyi nan sepi ittew.

Oh ye, lupa nak cakap, Fadli ada buat blog khas untuk mak katanya. Terharu tau! U ols boley gi ke blog sementara ini (janganlah tutup blog khas ni, Fadli cayang..mak sukaa sangat!!!). Blog ittew adalah: http://udangittew.blogspot.com/

Juga mak dapat emel balas dari Lea..katanya dia dah bukak blog baru... tak tahulah sama ada mak perlu letak kat sini or not. Nanti mak tanya Lea! And then Imah pun dah ada bahan baru dalam blog nyer...masuk amsuk ada gambar pontianak!! Mak takottt!! **lariiiiiii

No comments: