Friday, June 30, 2006

Orang Mabuk Usah Dilayan!

Al-kisahnya mak join rakan sekerja mak keluar minum di bandar H untuk sebagi farewell drink/ night out for Hans yang akan kembali bekerja di Holland setelah hampir setahun tolong jaga customer service department.

Tak semua yang hadir malah hanya 8 orang daripada we ols sajork yang datang ke rumah one of our colleagues untuk barbecue. It was a nice evening indeed with colleagues/ friends having great time enjoying nice sunny evening and barbecue food.

Then we ols ke bandar H yang terkenal dengan "rough" people untuk minum minum. Masa tu rakan sekerja we ols si Pam dah mabuk dah masa ni.. mata pun kuyu semacam jek; jalan pun terhoyong hayang sket. Hmm nampaknya tak berubah dari dulu lagi sebab dia ni memang masa mak mula mula kenal dia dulu (since kerja ngan we ols) dia ni memang ada masalah alkohol gak. Asik mabuk manjang... ingatkan dah berubah!

Pastu mak pula diperkenalkan kepada Lee (Lee jugak!) iaitu boifren kepada salah seorang rakan sekerja mak, Jacqueline. Obviously she already told Lee fasal mak yang mak ni fonen bagai. So bila mak di-introduce-kan kepada dia, trusss dia peluk mak kuat kuat, cium tangan mak dan amik tangan mak dan cuba halakan ke arah kangkangnya, voley??? Kosser occay..walaupun he's not bad looking gittew..body pun best lah jugak. Hmm nampaknya Lee ni pun dah mabuk dah ni..tu fasal very outspoken dan berani gitu. Mak tak berani lebey lebey kat pub ni sebab like I said before, bandar H ni memang terkenal dengan rough-nyer. Kang silap langkah diorang tahu mak fonen, habis mak kena rogol, sapa nak jawab? :P

Pastu mak dok di satu sudut pub tu borak borak ngan kengkawan mak. Tetiba mak ternampak si Lee ni dan dia pun terpandang mata mak... hadehhh tetiba dia jerit "Hoi poof!" dengan tersenyum. Haiyyooo malunyer makkk! Jantan straight yang tak gheti bahasa ni kalau dah mabuk ginilah gayanya! So terus mak buat buat tak tahu dia panggil mak cenggitu. Kang kalau mak layan kang, harus bergaduh gaduh dalam pub tuh!

Dalam mak teruskan acara berborak ngan kengkawan mak yang lain, mak terpandang kawan sekerja mak si Emma tengah berdiri sensorang dekat bar. Actually si Lee dan yang lain ada kat sebelah si Emma tapi Emma macam tak nak amsuk campur apa yang diorang borakkan. Ingat kat baby girl dia kot? Bless!

Lantas mak beri isyarat ngan jari mak mintak dia datang kat mak. Tapi si Emma ni pulak bagi isyarat ngan jari dia (copy cat mak gittew) mintak mak datang kat dia... so we were like that for a few seconds when Pam (si mabuk) ternampak apa yang we ols tengah buat. So Pam datang straight kat mak dan mintak mak bagi tangan mak dia. Hadehhh dia nak tarik mak untuk menghampiri Emma lah pulak! mak tak kisah sebenarnya tapi sebab si Lee tu ada dekat Emma, mak malas nak ke situ..takut ada peristiwa DRAMA pulak, kang sapa nak jawab?? Si pam ni pulak rasa terkilan sebab mak tanak bagi tangan lembut mak ni kat dia. So dia cakap "What?? Is my hand contaminated or something?" Aiyyooo minah mabuk ni..lebey lebey pulak! Mak tetap ngan pendirian mak tanak gi dekat Emma. Pam tetap nak tarik mak..last last dia gave up..katanya "No one listen to me...why do I even bother?" Errkk..hello cik kak mabuk??? Yang u ols gi busy body fasal hal orang tu kenapa??? Why bother about me and Emma at first place anyway??? Kosser lah kaki botol ni!

Gitulah lebey kurang apa yang terjadi kat pub bandar H ni semalam. Kosserlah mak ngan kaki kaki kuat minum nih!

Orang cakap kat mak - usah diambil peduli pada diorang, diorang tu kan mabuk! Errr tapi bagi mak, kenapa mak yang harus suffer just because mak tak minum?? Kenapa mak perlu toleransi dengan idiots like this who obviously cannot control their drink. Ye lah, kalau minum tu, tak gheti nak berenti! Ginilah jadahnya!

Kosser tau!

No comments: