Thursday, December 28, 2006

End-Of Year Sale & Entertainment at Fleur

Mak kan, sepertimana yang mak cakap berulang kali, kalau masa musim perayaan (holiday seasons) nieh, haruslaaa makan tido makan tido je..mengangkang pun ado..tapi ad-dinch laa tiap tiap hari, kan? Kau ingat aku ni hapo??? Sex machine???? ***matilaa James Brown..ehhh dah mampos pun atuk tuh! :P
So Boxing day memang we ols tak kuar memana pun..just stayed at home cosily and watched some great TV programmes. Masa Christmas Day pun banyak cerita kat TV yang best best like Little Britain Christmas Special, Vicar of Dibley, Dr. Who and Eastenders (Pauline Fowler yang muka selalu masam mencuka tu akhirnya kojol jua..hiks..mak skerr!!! LOL).
So yesterday, mak pun ajaklah Avang gi city centre kan jenjalan sambil shopping gitetw lagipun mak memang nak gunakan £10 Argos voucher & £10 Virgin Store voucher yang mak dapat baru baru nih. Moreover, I would like us both to walk off all those food that we have consumed during the Christmas time..... it's time to burn-off all those fatty stuff accumulated in our body, folks!! :) ***matilaaa Senaman Pagi.
In short, memang menjadi..badan pun segar jugak walaupun ramai bebenor orang kat city centre mebeli belah benda benda yang diorang tak perlu pun..asal ada sale je nak beli..asal ada sale je nak beli...kau guna kah benda benda ittew????? ***matilaa critisiscm!
BUT in the end, we did buy something and at last we bought (well, Avang's money lor) a dinner table for the apartment from Robert Sayles and I begged myself a £15 worth of iTunes Music Store from Argos (since I used the £10 voucher, mak bayar £5 je lah from my own pocket). Actually bukan mudah nak cari £10 worth of decent things nowadays..memang kompeni mak ni macam kesial bagi voucher £10 tuh!!! **matilaaa tak syukur. Tapi at last dapat gak mak guna voucher ittew!






The first photo was our breakfast prepared by the chef in da house (Avang Novotny) - consisted of cold roast turkey (left over punyer), cheddar cheese, gherkins, pickled onions, chery tomatoes and a left over roast potato - very der healthy one and enak skals!
The second photo piula was our brunch at Cafe de Paris (bukan kat Paris..kau hengat we ols nih the Beckahms kah??? Breakfast di London tapi Lunch di Sydney???) in Cambridge itself. mak nyer chicken & sweetcorn baguette with capuccino. Sotkhabar tuh Daily Mirror - terpampang besaq gambaq si Christiano Ronaldo yang hansuari ittew sebab dia bolosi dua gol utk mementapkan lagi Man. U baru baru nih...(he can score with me anytime he likes...ohhhh Ronaldo...... ***matilaa veranganz!!!!)

Inilah dia rupanya dinner table yang we ols baru beli ittew. Akan sampai ke apartment we ols on Friday. Sempoi je meja ni lagipun untuk makan je! Bukan nak menunjuk nunjuk, kan?? kan?? Hehehehe... so mrasalah nanti we ols buat umah terbuka bagai. We ols akan organise jua party ittew...hopefully sometime in the new year.





Contoh jualan penghabisan stok dan besar besaran kat sinniew. Makan hati je lah mak u ols; nak beli bebanyak pun bukan ado duit pun! :P Window shopping sajork lahhh.......




Inilah dia entertainment malam baru ni...the drag act from Birmingham called the Copy Cats. Diorang memang kelakar banget! Tengok tu lah, hadirin pun kena tarik naik pentas kena paksa bukak suar and eventually one of the drag queen duduk ala ala kukur nyiur piula...:P




Keji sangat kan...mempersendakan Krismas dan Santa Claus diorang?? Hahahaha... sambil buat buat trick dok meng-cikloi Santa Claus piula...kejiiiiiiiiiiiiii!!!!! :P

DAN.....of course like I said before, as their final act, I was pulled on to the stage by the two of them and asked me to be Rudolf the Reindeer! Mak sentapz jugak sebab Avang dinch amik gambar masa tuh sebab kamera phone dia cikai yaamat! hah..kena beli yang lebey canggih laa Avang oiii!
DAN.... we are going to continental Europe for one night on Saturday (coming back Sunday - in time for New Years celebration). Mak nak cikcur habis habisan sebelum berakhirnya 2006!!! Mak akan umumkan where we are going soon.....
Ehh..lupa nak ucap... SELAMAT HARI RAYA HAJI & HAPPY NEW YEAR 2007 to every one!!!! *muahh*

No comments: