Wednesday, December 06, 2006

Soh Seh Soh Seh

MABUK:


Mak nak cerita sikit perihal one of our work colleagues yang we ols keluar bersama on Friday night untuk Girls Night out ittew, remember?? Kalau tak hengat, memanglaaa memori kureng u ols nih laa!!!!. Okay, without pointing out who or naming names, one of us ittew memang terkenal dengan alcohol problem beliau. Kalau mabuk sket mulalah kalau tak meroyan tak tentu hala, dia akan cakap kuat kuat dan cuba nak cium/ peluk kita..ewww mak tak rela nyah!!!!

Nak dijadikan cerita, masa semua makan main course dihidangkan kat atas meja makan we ols ittew, the waiter tetiba letak sos kari betul betul kat depan si pompuan mabuk nih. U ols tahu apa yang first thing dia buat???? Dia dipped jari dia (entah mana ntah jari dia sebelum tu dia letak..mak tammo tahu..geliiiiii) kat dalam sos kari tu dan masuk kat dalam mulut dia seraya berkata "Hmmm that's nice..good choice!". Kawan baik mak si Jacqueline tu apo laei memang bengang mak datuklah walaupun dia dinch tunjukkan kebengangannya ittew. Perlu ker letak jari masuk dalam kuah kari orang?? Geli!!!!


We ols yang lain ni, menggeleng geleng kepala sajorklaaa tengok perangai buruk minah yang tak gheti bahasa ni.

KERJA:

Kawan mak si Evie yang baru dapat kerja kat London tu pun cakap kat mak yang dia dah makin buhsan dengan tempat kerja dia tu..... nak tahu pasai apa?? Sebab tempat tu boss dia dan empunya kompeni tuh orang Pa-Alif-Kap- ala ala Kap-Lam jugak, u ols!! Mak hampir pitam sebab bila dia bagitahu apa yang dia experience semuanya hampir sama macam mak experience dengan si Amprick gila ex-boss mak kat kilang udang tuh. Diorang ni macam hanjengkah dalam realiti in workplace?? Macam ni jugak kah di Malaysia diorang nih????






Kalaulah boss u ols camni kan best, Evie, kannn??? Hiks....


Kesian Evie, terpaksa lah makan hati berulamkan jantung for another 3 to 4 months perhaps sebab nak timba pengalaman katanya. Perluker boss hanjeng dia ni pi cakap kat pekerja dia "U ols, tak boleh borak borak masa kerja; nak borak buat lepas abis kerja!!" Macam kesial!

KAWIN:

Our friend from the north hari ni akan melangsungkan perkahwinannya bersama boifren terchenta. Mak pun dinch huilah piula diorang pakai baju pengantin camana but for sure mesti meriah skals walaupun di buat secara kecil kecilan katanya. U ols jangan piula buat buat tak tahu, ni juga adalah upacara Civil Partnership i.e kawin "GAY" kata orang. Korang yang kat luar tu nak ngutuk ke nak hapa ke ikut suka hati koranglah; yang fenting, mak harap rumahtangga they ols bahagia sehingga ke anak arnab, bleyy???

Kepada both of u ols, mak ucapkan selamat pengantin baru ****sambil nyanyi lagu Selamat Pengantin Baru by Allahyarham Saloma (siap dengan kebaya ketat lagi hah, bleyy???)







Goddess Selene with her suami terchentakah inniew??? :P
p/s Please read HRH Han's great entry in her blog page by clicking here. There's a lot of things that everybody can learn from each other....

No comments: