Thursday, January 15, 2009

Let's Take A Look In My Luggage.........

Uolsss, kali ni mak dinch beli banyak mana pun from Malaysia especially kalau yang berupa keropok kering tu hah. Memang non-ado! Katanya mak mak, elok tak beli pun sebab sekarang ni kan musim tengkujuh, so, keropok yang theyols nak keringkan kat luar rumah tu tak kan kering sangat nanti - al-hasilnya, keropok kering yang lembik dan tak sedap bila digoreng!

Ni pun mak nak cerita jugak, dua buah beg besar yang mak gunakan dah rosak sepanjang mak kat Malaysia - satu beg Polo patah kat handle..dan satu lagi beg Polo (yang mak beli kat Langkawi) pecah di tempat roda rodanya...nak buat cemano uols...beg mak berat nanang! :P



Isteri mithali sangat..since Avang skerr yaamat masakan Korma, mrasa mak beli korma spices ni hah..senang! Bubur nasik bagai tu sah sahlah untuk mak di kala mak malas memasak hoh?? :P

Ketupat nasik impit tu - memang kegemaran Avang. Milo Ais apatah lagi memang kegemaran Avang dan anak anak tiri mak ittew sepanjang theyols kat Mesia.




Ni lah bini mithali zaman sekarang - cekodok segera! Hiks.... takde maknanya nak buat from scratch! :P




Perencah sup... mak suka! Mrasa berasap asap berkepul kepul umah mak dengan bau bauan masakan Malaysia (tapi masakan segera lah kekdahnya, boleh?)




Keropok segera mak beli dua jah..malas lah nak beli banyak banyak takut hancur dalam beg all the way from KL to London!




Garam Kunyit segera - it's a new thing I think. Mrasa mak buat ayam goreng best best lepas ni; pakai guna kunyit segera! Hiks!




AND not forgetting - Budu!!!!! Only a small bottle lah uolsss... elok jugaklah kalau besar pun tak de gunanya sebab mak makan pun sensorang. Lainlah kalau Makji Esah and Co mahupun Puan Zaiton pun skerr kan budu! Makan budu ni sedap kalau beramai ramai!

Tu hah Seri Kaya Madu tu Puan Zaiton oiiii.... mak pun belum guna lagi tu!
Nak tunggu uolsss merasmikannyer, voley?

No comments: